Compuline Oy - 30 vuotta
Mistä tulemme, mitä olemme tällä hetkellä, mitä myymme ja mikä on meille tärkeää
Compuline Oy:n juuret

Compuline Oy:n perusti kolme oululaista ohjelmistoalan yritystä tasan 30 vuotta sitten. Omistuspohja ja työntekijät ovat 30 vuoden aikana muuttuneet, mutta osa alkuperäisestä porukastakin on vielä mukana. Sopiva annos uutta ja vanhaa.

Toiminta alkoi ohjelmistotalona, joka tuotti myös koulutus- ja tukipalveluita muille ohjelmistoalan ammattilaisille. 

Alkuajoilta mieleenpainuvimpana ohjelmointiprojektina oli joulupukin kirjepalvelun toteutus Suomen postille jo ennen Internetin yleistymistä. Lapsen vanhemmat saattoivat tilata tietokoneeltaan joulupukin kirjetervehdyksen jälkikasvulleen toiselta puolen maailmaa, vaikkapa Japanista. Toinen merkittävä projekti oli osallistuminen Microsoftin Access-sovelluskehittimen paikallistamiseen suomen kielelle. Toimimme pääasiassa apuna tuotteen testauksessa.

Kotimaassa Compuline Oy kehitti ohjelmistoja kuntien ja kaupunkien sekä seurakuntien käyttöön.

Vuoden 2003 jälkeen Compuline Oy keskittyi palvelinliiketoimintaan ja koulutus- ja tukipalveluihin. 

Kiinnostus open source -ohjelmistojen, Linux-ympäristöjen ja uusien teknologioiden mahdollisuuksista heräsi yrityksessä 2000-luvun alussa.

Compuline Oy tänään
Osaamista. Monipuolista osaamista. Joukostamme löytyy paitsi suunnittelijoita, ohjelmoijia, konsultteja tai teknisiä asiantuntijoita, niin myös heitä, joilla on vankka kokemus kouluttajana toimimisesta. 

Meillä on kattava yhteistyöverkko, josta löytyy ammattitaitoisia tekijöitä luomaan yrityksesi kotisivustolle uusi visuaalinen ilme. Aina logon suunnittelusta toiminnan 3D-esittelyyn tai tekoälyn hyödyntämiseen.

Meillä on nyt 20 vuoden kokemus palvelinten ja palvelinohjelmistojen turvallisesta ylläpidosta. 

Olemme erikoistuneet yritysten palvelimien tukipalveluiden tuottamiseen. Osaamme tuottaa asiakkaalle sopivimmat verkkopalvelut ja auttaa niiden käyttöönotossa. Meiltä saa myös koulutus-, tuki- ja ylläpitopalveluja. Teemme yrityksille tietoturvakartoituksia, tietoturvan riskianalyysejä, ohjaamme kyberharjoittelua sekä järjestämme tietoturvakoulutuksia.

Tuotteitamme:

  • yksilölliset ja turvalliset verkkosivut ja verkkokaupat palveluna,
  • erikoispalvelimet. Mikäli asiakas tarvitsee erikoisempaa palvelinasennusta, mutta ei tiedä, miten sen toteuttaisi, niin me autamme.  Esimerkkejä videotallennesivusto, internetradio, blogialusta,  asiakkuudenhallintajärjestelmä, jne.
  • Odoo-toiminnanohjaus, 
  • tietoturvapalvelut,
  • koulutus- ja tukipalvelut.

Mikä on meille tärkeää?

  1. tarjota jokaiselle yritykselle yksilöllistä palvelua. Mikäli tarpeesi on hankkia yrityksellesi kotisivu tai jokin muu verkkosivu, niin toimitamme sen avaimet käteen -periaatteella. 
  2. tarjota yritykselle ylläpidetty ja päivitetty turvallinen sivusto palveluna, jonka sijaintipaikka on Suomessa. Palvelut toteutetaan virtuaalisina palvelimina, joiden tietoturva on varmistettu tietoturvanhallintaohjelmistolla ja jatkuvalla 24/7-tietoturvanvalvonnalla. 
  3. tarjota palvelua, ei palvelinta. Palvelinohjelmistojen turvallisuuden ylläpito, palveluiden toimivat tukipalvelut ja niiden laatu ovat meille tärkeitä asioita. 
  4. toimia aina rehellisesti. Jos teemme virheen, niin myönnämme sen rehdisti ja pyrimme korjaamaan. Emme tee virheitä sen enempää kuin asiakkaamme tai kilpailijamme. Kaikki kuitenkin tekevät joskus virheitä - myös me. Niistä tulee oppia ja ne tulee myöntää. 
  5. toimia empaattisesti ja joustavasti. Raha ei ole tärkein määre yritystoiminnassamme. Haluamme tehdä asiat hyvin ja oikein. Niin työyhteisömme sisällä kuin asiakkaitamme kohtaan yritämme olla joustavia. Ymmärrämme, että kaikki ei aina mene niin kuin on suunniteltu.
sisään Artikkeli
Hyvä sivusto tai palvelin
Onko se hyvä referenssi?